Vil du med hjem og se min bogreol?

De er altså ikke rigtige rotter

I mit første indlæg her på bloggen nævnte jeg, at jeg netop havde været oppe i den lille tegneserie butik, kaldet Stribeladen, oppe i Jægergårdsgade. Det er en super hyggelig lille butik, og den lidt ældre mand, der ejer butikken, er rigtig venlig og super god til at hjælpe dig med at finde lige det, du leder efter. Det er som om, han har et indre kartotek af alle tegneserierne i butikken. Så selvom du bare slynger en titel ud, ved han lige, hvor den står.

Skulle du være bare den mindste smule nysgerrig på at læse tegneserie eller graphic novels, kunne det helt bestemt være en god ide at gå derind og kigge dig lidt omkring. Selvom de fleste med det samme tænker på superhelte, når de høre ordet tegneserie, så er det jo langt fra det eneste, tegneserie kan handle om (dermed ikke sagt, at superhelte tegneserie ikke også er gode). Der findes rigtig, rigtig mange forskellige slags tegneserier. Mange vil nok kunne huske, at de har læst Tintin eller Anders And som barn. Selv var jeg hver uge henne og bruge mine lommepenge på W.i.t.c.h., som jeg elskede at læse og samle på. Gad vide, hvorfor man dog nogensinde stoppede med det? Tegneserier er jo mega fede!

Min interesse for tegneserie blev for nylig vakt igen, da jeg opdagede, at Neil Gaiman, som er en af de forfattere, jeg godt kan lide at læse, også har lavet tegneserier. Han har været med til at lave en del forskelligt, men hans masterpiece er Sandman serien, som består af 10 volumes og nogle ekstra historier ved siden af. Jeg er i øjeblikket ved at læse serien, så der skal også nok komme et indlæg om den lidt senere,  men jeg har ikke lyst til at læse dem alt for hurtigt, I’m savouring the moment 🙂

Fordi tegneserier jo ikke består af så meget tekst, er de ret hurtigt læst i forhold til fx en roman. Det, synes jeg, kan være rigtig rart i perioder som nu, hvor jeg er igang med et nyt semester oppe på universitet og har en hel masse, der skal læses til undervisningen. Så er det ikke altid, jeg kan overskue at gå igang med en tyk bog. Der er også en risiko for, at bogen er så god, at jeg ikke får læst mine lektier 🙂 Det er meget rart, at man bare lige kan tage en pause på et par timer, og så komme tilbage til arbejdet igen. Det er også som om, man får brugt hjernen på lidt en anden måde, fordi den skal ‘læse’ billeder i stedet for ord. Det føles lidt som at få strukket en muskel, man ikke bruger så tit. I en periode hvor man er presset på tid eller overskud, kan tegneserier være en rigtig god måde at få stillet sin læselyst på.

IMG_1889

Serien er skrevet af Kurtis J. Wiebe og tegnet af Roc Upchurch

Idag handler indlæget om en serie, der hedder Rat Queens. Jeg blev opmærksom på den, da min yndlingsforfatter Patrick Rothfuss skrev om den på Goodreads. Som jeg har skrevet i overskriften, har det altså ikke noget at gøre med rotter. Det handler derimod om 4 virkelig kick ass kvinder, som kæmper mod trolde og goblins for at beskytte byen Palisade (som befinder sig i et fantasy middelalder univers). Problemet er bare, at de også selv er lidt af et problem for byen, da de ofte kommer i værtshusslagsmål, og generelt har en tendens til at smadre ting.

De 4 fire kvinder kalder sig til sammen for Rat Queens, og de består af; Betty, som er en smidgen, hvilket umiddelbart er en form for lille menneske med spidse ører. Dee, som er gruppens healer og præstinde for en gud, hun ikke tror på. Violet, som er en sværdsvingende dværg, og åbenbart i stand til at gro et skæg (selvom hun dog ikke har et i 1. volume). Til sidst er der nekromanseren Hannah, som ser sig selv som lederen af gruppen. Rat Queens er på ingen måde Barbie dukker eller pæne piger! De bander som sømænd, og tager stoffer, eller er fulde næsten hele tiden. Når de ikke gør, er de som regel dækket af endten deres eget eller nogle andres blod. Rent ud sagt så er de bare MEGA seje, og det 1. volume hedder da også Sass and Sorcery.

IMG_1892

Jeg er virkelig vild med de her 4 damer, de har hver deres distinkte personlighed, og jeg kan se noget af mig selv i dem alle sammen. Det er lidt ligesom at se Sex and the city, bare at de i stedet for at sidde og tude over mænd hele tiden, går ud og slår nogle monstre ihjel. Samtidig er de stadig vildt sexede på en ikke-model agtig måde. Man får små smagsprøver på damernes forhistorie, og hvad der måske har bragt dem til det sted, de er nu. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan det videre bliver udfoldet i de næste volumes. For tro mig, jeg skal helt sikkert have de næste volumes! (manden i Stribeladen informerede mig om, at der er kommet 3 indtil videre.)

MEN da jeg kom mig over min første ret store begejstring, gik det op for mig, at plottet i volume 1 egentlig ikke er vandvittigt godt. Konflikten bliver skabt i starten, og Rat Queens prøver så at løse den på deres helt egen ass kicking måde. Men Betty opdager bare sådan lidt ved et tilfælde, hvem der står bag det hele, og så er det ligesom det. Altså et lidt selvopløseligt plot, dog er der flere konflikter end bare den ene, både nogle som bliver løst i volume 1, men også nogle som strækker sig ind i de næste volumes, bl.a. en ret major cliffhanger.

Konklusionen er, at jeg helt sikkert vil anbefale at give Rat Queens et skud, især hvis du er til ironisk sassy humor og stærke seje heltinder, der kan sparke røv!

P.S. I morgen skal jeg til min første bogbrunch, hvor vi hver især skal komme med nogle forslag til bøger, vi skal læse. Så udvælger vi dem, vi bedst kan lide, og putter dem i en hat (eller det bliver nok ikke en hat, men you know), og trækker en hver måned, som vi så skal læse til næste måned. Jeg glæder mig mega meget, og skal nok holde jer opdaterede her på bloggen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du med hjem og se min bogreol?