What dreams are made of

Bog lækkerier fra Paris

Sidste weekenden var min familie og jeg en smuttur i Paris. Vi var der kun fra torsdag til søndag, og vi havde planer om at skulle se alle de store seværdigheder: Eiffeltårnet, Champ Élysées og Louvre. Men vi fik også lige presset en tur forbi boghandleren Shakespeare and Company indDet er en berømt boghandel, der blev åbnet helt tilbage i 1951. Når nu vi var i Paris, ville jeg rigtig gerne se den. Den ligger ikke så langt fra Notre Dame, så hvis du en dag kommer til Paris og vil se kirken, kan du jo slå et smut forbi. Man måtte desværre ikke tage billeder inde i butikken, men dem kan i nok google jer til. Her får I nogle af mine billeder af stedet.

img_5045

img_5058

På billederne her er kun halvdelen af boghandelen. Den halvdel der fungere som en helt almindelig boghandel. Eller helt almindelig er den jo ikke. Der er bøger OVER ALT. Det er ikke en særlig stor boghandel, men pladsen er udnyttet maksimalt. I hver en lille hyggelig krog er der bøger. Sammen med de gamle bjælker og polstrede stole er det en rigtig hyggelig butik. Havde jeg haft mere tid, kunne jeg snuse rundt derinde i timevis. Jeg havde dog lidt forventet, at der ville være nogle lidt specielle bøger derinde eller nogle specielle udgaver af klassikere. Udvalget var på mange måder ligesom i en almindelig boghandel. Der var også en del klassikere, og nogle af dem stod i Penguins udgave med stofindbinding, men dem kan man jo få mange steder. For at få et kig på nogle lidt mere specielle udgaver gik jeg ind i Shakespeare and Companys anden afdeling, hvor de har antikke bøger.

img_0875

Det er mig i den blå strikketrøje, der står og ser meget tænksom ud 🙂

img_5054

img_5055

img_5053

I denne afdeling var der meget færre mennesker. Jeg var faktisk den eneste derinde, nu jeg tænker over det. Sikkert fordi de fleste turister ikke lige køber en kostbar antik bog på deres ferie. Jeg gik også bare derind, fordi jeg synes det er ret fedt bare at få lov til at kigge på specielle bøger. De havde for eksempel en signeret udgave af The Dutchess of Malfi, som er skrevet af en af Shakespeares samtidige, John Webster. Det værk har vi lige haft om i undervisningen på universitet, så det var ret sjov at se en den. Ulysses stod også på hylden bog disken. Et værk man ikke kommer igennem Litteraturhistorie studiet uden at kende til, fordi det er et meget betydningfuldt værk. Generelt var der bare fedt at se så mange klassiske værker, som har haft stor betydning for litteraturhistorien. Nu bliver det vidst lige rigelig filosofisk. Det var som sagt en rigtig hyggelig lille boghandel, der er en del turister, men jeg vil helt sikkert anbefale at slå et smut forbi, hvis du alligevel er i Paris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What dreams are made of