De nordiske guder anno 2017

Mere mystisk Monstress

Der er kommet endnu et volume i MONSTRESS tegneserien! Det første volume skrev jeg om her, og du vil kunne læse, at jeg var ret begejstret for både tegnestilen og historien, og jeg er om muligt endnu mere begejstret for volume 2, The blood.

img_2326

“You have a life to conquer. An entire world you must wake. I have seen it. It is already so. What that world becomes … will depend entirely on the strength of your heart. And your heart, my little wolf, is very strong.”- Moriko Halfwolf (Maikas mor)

Som jeg også nævnte i mit indlæg om det første volume i serien, var jeg også ret forvirret, da jeg læste det. Efter hele første volume af historien var jeg stadig ikke helt med på, hvad det er, der foregår, og hvad det er, der er sket for Maika. På det tidspunkt troede jeg, at det var måden historien blev præsenteret på, og jeg var parat til at vælte mig lidt forvirret igennem, fordi jeg synes, serien var vildt flot. Men det andet volume hjælper rigtig meget på forvirringen, man får flere små stykker information om Maika og hendes mor. Personer fra det første volume, som man ikke vidste, hvem var, bliver ligeledes placeret, så læseren i dette volume opdager lidt af sammenhængen imellem dem. Som altid har den venlig kat, professor Tamtam også indimellem et lille indslag, hvor han forklarer noget af Liu og Takedas (forfatter og illustrator) univers.

Men der er en pointe med, at læseren skal være lidt forvirret over, hvad der sker, fordi man opdager alle sammenhængene og fortidens begivenheder sammen med Maika. Læserens forvirring er en afspejling af Maikas egen. Som barn skete der noget for hende som slog hendes mor ihjel og gav Maika hukommelsestab. Læseren følger hendes søgen på, hvem hendes mor var og dermed, hvem hun selv er og ikke mindst, hvorfor der bor et monster indeni hende. Det hele har noget med den gådefulde shaman-gudinde at gøre, hvis hemmelighed Maikas mor jagtede. I dette andet volume har Maika flere flashbacks eller minder om sin mor, og man får et indblik i, hvilket kompliceret forhold de to har haft og på mange måder stadig har. Selvom moren er død, har hendes barske opdragelsesmetoder sat sine præg på Maika.

Til at give lidt afbræk fra fortidens spøgelser og Maikas evne til at sprede død og ødelæggelse omkring sig, er der stadig det nuttede makkerpar, Kippa og Ren, som trofast følger hende og gør deres bedste for at hjælpe. Man kan simpelthen ikke lade være med at falde for den lille ræv, og uden hende kunne serien godt gå hen at blive for modløs, fordi den verden trekløveren befinder sig i er ikke for sarte sjæle. Alle er ude på at få fat i dem, enten for at slå Maika ihjel eller udnytte hende, og hun aner stadig ikke hvorfor. Jeg glæder mig helt vildt til næste nummer kommer, selvom der desværre nok kommer til at gå noget tid.

img_2329

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De nordiske guder anno 2017